EDITORIAL
METHODOLOGY & EXPERIENCE
Alternative Approaches to Vocational Education and Training
Phil Budgell
Education Leadership Consultancy (UK)
https://doi.org/10.53656/voc21.11alter
Abstract. In this paper, the author uses the planning cycle developed by Cedefop to compare Vocational Education and Training in England and Bulgaria…
Модел на педагогическа технология за формиране на обществени и граждански компетенции
Радостина Божкова
Sofia University
https://doi.org/10.53656/voc21.12mode
Absract. Основният фокус на изследването е съсредоточен върху създаване на нова педагогическа технология за формиране на обществени…
SEE MORE
RESEARCH ACTIVITIES
Обучение в метакогнитивна перспектива по строителство и архитектура на гимназиален етап в българското професионално образование
Ms. Violetka Tzolova
Sofia High School of Civil Engineering, Architecture and Geodesy
https://doi.org/10.53656/voc21.13stroi
Absract. За осъществяване на обучение в метакогнитивна перспектива по строителство и архитектура на гимназиален етап е необходимо конструиране на нова обучителна среда…
SCHOOL FOR TEACHERS
Днес представяме: Професионална гимзания по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
Същност и класификация на електронните образователни ресурси и приложението на презентациите в учебните часове по „География и икономика“ и „Туризъм“ (гимназиален етап)
Yordan Adolfov
“Ivan P. Pavlov” Vocational School of Tourism (Ruse)
https://doi.org/10.53656/voc21.14klasi
Absract. Разглежда се теоретичната основа на електронните образователни ресурси, в която се извеждат избрани ресурси, които се прилагат в обучението по география и икономика и туризъм…
Винен туризъм в Северен централен регион
Ivan Bonev
Професионална гимзания по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
https://doi.org/10.53656/voc21.15vino
Absract. В текста се описват същността и характеристиките на винения туризъм в Русенскиs регион…
Пътят на хляба от древни времена до наши дни. Използване на консерванти при производството на хляб и хлебни изделия
Венцислав Харалампиев
Професионална гимзания по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
https://doi.org/10.53656/voc21.16hliab
Absract. Хлябът винаги е присъствал на трапезата, още от най-древни времена…
Био и екопродукти
Християна Янкова
“Ivan P. Pavlov” Vocational School of Tourism (Ruse)
https://doi.org/10.53656/voc21.17bio
Absract. В тази тема ще разгледаме как се произвеждат био- и екопродуктите и защо са важна част от хранителната ни верига…
SEE MORE